Vacature – Technical Solution Consultant


Als technical solution consultant bewaak je over al jouw projecten, de technologische kant. Dit wil zeggen dat je binnen de verkennende fase naar oplossingen, de technische ideeën aanbrengt. Door middel van requirement analyse kan je business object modellen uitwerken die ideeën omzetten tot praktisch werkbare documentatie.

Het bedrijf

BDO Crossroad is een jong, dynamisch bedrijf waar flexibiliteit en leergierigheid hoog in het vaandel worden gedragen. Als bedrijf opereren we op 3 fronten: het digitale aspect, het menselijke aspect en de dienstverlening binnen een bedrijf. Ieder team binnen BDO Crossroad werkt op een van deze fronten.

We zoeken momenteel nieuwe krachten in het Technologies team, waar we vooral werken aan de digitale pijler. We verlenen deskundig advies en vertalen de wensen van de ‘Business’ in een doordachte en performante ICT-oplossing. Dankzij onze pragmatische aanpak bezorgen we onze klanten een efficiënte oplossing, compleet van analyse tot implementatie. Op die manier groeien we uit tot een effectieve en betrouwbare partner van onze klanten.

Ons team bestaat uit erg gedreven, leergierige en enthousiaste mensen. Onze brede kijk, tezamen met een grondige analyse en een nauwe samenwerking met de klant zorgen voor een oplossing op maat, waardoor zij kosten kunnen besparen en sneller kunnen reageren op ontwikkelingen in hun markt.

De uitdaging

Als technical solution consultant bewaak je over al jouw projecten, de technologische kant. Dit wil zeggen dat je binnen de verkennende fase naar oplossingen, de technische ideeën aanbrengt. Door middel van requirement analyse kan je business object modellen uitwerken die ideeën omzetten tot praktisch werkbare documentatie.

Je kan deze functionele analyses omzetten naar concrete systemen, interfaces, databasestructuren, … Hiervoor stuur je ook een team van programmeurs en ontwikkelaars aan die zorgen voor de implementatie.

Je ontwikkelt een lange termijn visie over wat er concreet wordt gebouwd en zorgt dat alle ontwikkelingen in lijn liggen met deze visie en de business behoeften van de klant.  Je tekent en bewaakt hoe de verschillende componenten van een systeem samenwerken als geheel, hoe data uitgewisseld wordt, hoe de processen in die systemen op elkaar inhaken, …

Je ontwikkelt een test- en releasestrategie, automatiseert de testen, volgt testresultaten op, bereid releases voor en documenteert een correct versiebeheer.

In deze snel evoluerende technologische wereld, volg je de nieuwe ontwikkelingen mee op. Bij BDO Crossroad Technologies helpt iedereen mee om nieuwe uitdagingen/technologieën te exploreren om zo ons gezamenlijke portfolio verder uit te diepen.

Om projecten optimaal uit te voeren zal je je kennis en expertise op peil houden. Dit kan door interne en externe trainingen en door een intensieve kennisdeling binnen het team aan de hand van maandelijkse team-meetings.

Het gewenste profiel

Je bent in het bezit van een masterdiploma (bijvoorbeeld ingenieur of master informatica).

Je hebt kennis van Java en hebt reeds ervaring opgedaan met programmeren, het opzetten van een database, een user interface gemaakt, een API gemaakt en aangeroepen, een systeem gemonitord, een deploy strategie en automatisatie gevolgd of ontwikkeld.

Je beschikt over een sterk analytisch en abstract denkvermogen, je bent communicatief, flexibel en resultaatgericht en bewust van de toegevoegde waarde van het werken in team om tot maximale resultaten te komen. Je kan zelfstandig werken en bent voldoende stressbestendig om ook oplossingen te vinden in crisissituaties. Je hebt zin om mee te bouwen aan een groeiend en innovatief bedrijf.

Ik heb interesse

Pas jij binnen het profiel en heb je zin in deze job? Stuur dan je CV naar kim.compeers@crossroad.be